fredag 1 februari 2013

Om ödehus, skuggor och vampyrer...

Nu har bokrecensenterna kommit igång med skrivandet. Här kommer bidrag från Sandy och Faadumo, 6B och Isabella, 5G.

För alltid av Ingelin Angerborn
Boken handlar om att Nora ska vara hos sin mammas kompis Vanja. Där upplever hon massor av konstiga saker. När hon är där får hon mystiska sms:ar. Första gången hon sov där, hörde hon en vaggvisa.
Varför känner Nora igen det grå ödehuset? Vem är mannen hon drömmer om, och hur kom det sig att hon får ett mystiskt brev, ett brev hon hade hittat i det grå ödehuset?

Boken var mycket bra. Ingelin Angerborn skriver alltid om spännande, läskiga och mystiska saker, men det slutar ändå bra och allt blir löst.

Sandy, 6B





Dukat för hämnd av Jesper Bergström
En pojke, Lennart van Helsing, får reda på att Abraham van Helsing och han är släkt. Lennart får en vampyrvän som kallas för Louella. Hennes slott kommer att säljas. De ger sig iväg mot Rom för att Lennart är med i en matlagningstävling och de vill vinna tävlingen.
Boken var jättebra. Den var läskig, spännande och man ville läsa allt på en gång.

Faadumo, 6B


Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn

Boken handlar om Micke. Hon flyttar till ett stort hus i en by med sin mamma. Huset är gammalt och har spindelnät. Uppe i hennes rum vid sin hylla, såg hon en skugga! Skuggan var egentligen inte hennes, utan någon annans...
Hennes mamma jobbar på ett ålderdomshem. På ålderdomshemmet finns en gammal man som heter Sixten. När Micke gick in till ålderdomshemmet såg hon en gammal dam som heter Harriet. När Harriet ser Micke säger hon "förlåt". Micke frågar Sixten, och hon får svar! Micke undrar vad det är för skugga i hennes rum. Hon brukar prata med den då och då.
När Micke går till skolan ser hon en skum kille som heter Wille...
Boken var superbra!

Isabella Kostic, 5G





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar