söndag 3 november 2013

Höstlovet har tagit slut

och vi är tillbaka i skolan!



Alla elever på skolan kommer att få den nya bokkatalogen från Barnens bibliotek, och det går också att gå in på nätet och bläddra i den.
Länk till: Barnens bibliotek
Lämna in förslag på böcker ni tycker vi ska köpa in till biblioteket. 


Och här följer nu de senaste bokrecensionerna:

Den dödes dotter av Janne Lundström
Abena och Akkor är huvudpersonerna i boken. Abena tappar bort sin bror Akkor. Hon letar i flera dagar. Han var i en kanot, och så börjar ett långt äventyr utför floden, ett äventyr under vilket hon råkar ut för krokodiler, giftormar och skrämmande människor.
Boken var jättebra och spännande.
Isabela

Dieu i 4G har läst tre böcker:
Vi vill ha disco av Helena Bross
Varje dag får Alice komma in i sina systrars rum. Men den här gången får Alice inte komma ini rummet, för att de håller på att byta kläder. Alice syster ska ha disco.
När Alice kommer till skolan frågade Alice sin fröken Clara om de fick ha disco. Det fick de.
När det var disco hade Alice en ny frisyr och Oscar hade skjorta på sig. Klass 1b lekte lekar och Alice dansade med Frank och Oscar dansade med Siri.
PS. Jag tror att Alice och Frank är kära i varandra...
Dieu, 4G
Hjälphunden av  Carina Bodström
Hjälphunden är alltid redo!
På bilden träffar han andra som behöver hjälp.
Grodan och Ruffhunden. Hjälphunden lärde grodan att simma.
Dieu har gjort en egen bild på Hjälphunden
Det fanns också två andra hjälpsystrar som heter Fia och Knuff. Ruffhunden behöver hjälp med att duscha. Hjälpsystrarna badade Ruffhunden och han blev ren igen. Sedan gjorde de en stor pizza. Alla fick var sin bit och fick lägga vad de ville. Hjälphunden tog salami och den ena Hjälpsystern ananas och den andra tog räkor och Ruffhunden valde pfefferoni och oliver och grodan tog ägg. Efteråt, när de hade ätit färdigt, blev de så mätta att de sov.
Dieu, 4G

Rödluvan av Bröderna Grimm
Rödluvans mormor blev sjuk. Rödluvan träffade en varg på stigen och vargen sa: Ska du inte plocka blommor till din mormor? Sedan sprang vargen till mormor och slukade henne. Sedan slukade vargen Rödluvan också. Men när jägaren kom så klippte han ut Rödluvan och mormor ur vargens mage och så kom Rödluvan och mormor ut. 

Yassir, 4G, läser gärna om förr i tiden, och nu har han läst Hövdingens bägare av Martin Widmark och Bland gudar och jättar

Om Gudarna och jättarna skriver han:
Hur fick guden Tor sin hammare?
Hur gick det till när Loke födde hästen Sleipner?
Hur tänkte man si gatt jorden skapades? Och vad var egentligen Ragnarrök?
Personer i boken är Oden, Tor, Frigg, Loke, Freja, Vile, Ve, Sleipner, Mimer, Siv, Fenrisulven, Jättarna, Dvärgarna, Midgårdsormen, Brok och Frej.
Boken är väldigt spännande. I den här boken får du veta hur Tor fick sin hammare och hur hästen som har åtta ben Sleipner kom till. 
Yassir, 4G

Niroj har ägnat sig åt Kalle Skavank av Petrus Dahlin. 
Kalle heter egentligen Kalle Flodqvist men som du säkert redan vet kallas han för Kalle Skavank. När Kalle var 2 år var han i Spanien med sin pappa Magnus och mamma Emma. Små barn har ofta väldigt mycket spring i benen men inte alltid huvudet med sig så Kalle sprang ut bland några järnvägsspår. Emma sprang efter för att stoppa honom och det lyckades hon med. Emma dog när tåget kom och Kalle blev av med sin fot. Så nu har han en protes. Och bara en pappa. Emma ligger begravd på Skogskyrkogården, precis bredvid den kända filmstjärnan Greta Garbo. (Från Kalle Skavansk egen hemsida: http://kalleskavank.se/kalles-familj/)
Kalle Skavank, Snokar i Orminge
Några veckor före julafton var det ett problem. Pappa hade bestämt sig för att måla om kiosken och köpa godis. Men samma natt hände det en sak som inte får hända. Det blev inbrott i kiosken och allt godiset var borta.
Niroj, 4G

Nabaa, 4G, är en riktig bokslukare. Hon läser allt möjligt, och här följer hennes bokrapporter om Tzatsiki, Olivia, Konstiga djur, Lodjur, Megakillen, Mik, Hampus, Gudar och badkar, Emma...  
Tsatsiki och farsan av Moni Nilsson
Berättelsen handlar om den svenske pojken Tsatsiki som åker till Grekland för att träffa sin farsa. Han är inte van vid hur det är i Grekland. Boken var mycket spännande.
Olivia från Bolivia av Berit Härd
Daniela är en flicka från Bolivia. Hon börjar i en svensk skola och där får hon heta Olivia från Bolivia.
En rolig och spännande bok
Konstiga djur av Lotta Olsson
Jättemyrsloken inbjuder till den första konstiga-djur-tävlingen. Jättemyrsloken får många brev från olika djur. Då kände han att det inte bara är han som är konstig. 
Boken har gjort att jag funderat på vad konstigt är för något. Jag tycker att andra också ska läsa boken, dör dom kommer att tycka om boken för att den är rolig.
Första fakta. Lodjur av Katarina Kuick
Boken handlar om hur lodjur parar sig, om deeras fiender, hur dom jagar och så ungar. Den kan vara mer spännande än andra faktaböcker, t.ex. hur många lodjur det finns i Sverige. 
Boken gav mig en spännande och rolig känsla. Jag tycker att andra ska läsa boken för att den är rolig och har mycket fakta.
Den magiska hjälmen av Jan Kjaer
Mik är soldat i kung Neos armé. De bästa soldaterna kallas kungens lejon. De får ett lejon i guld på sin dräkt. Huvudperson i boken är Mik.
Boken är spännande men lite tråkig kanske för tjejer. Jag tycker att mest killar ska läsa boken för att den handlar mest om killar, men tjejer kan också läsa den.
Megakillen blir superkändis av Martin Olczak
Alla på torget jublar och viftar med sina megaflaggor. Runt scenen kryllar det av journalister och fotografer och inte undra på det. Megakillen ska ju vara med i landets populäraste tv-program.
Boken var rolig för mig att läsa.
Hampus koja av Lasse Ekholm
Hampus och Liv har byggt en koja. Henke och hans kompisar också dit. Henke bestämmer att tjejer inte ska få vara med. Bpken utspelades i Stockholm. Jag tycker att andra ska läsa boken för den är spännande.


Gudar och badkar: Om dagarnas namn av Helena Rundgren
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, alla veckans dagar heter något. Det är bra. Då vet man att man pratar om samma dag. Men varför heter dagarna som de gör?
Boken var konstig och rolig. 

Saaid har läst om ap-tjuven Sally Jones och om mästertjuven Taynikma
Legenden om Sally Jones av Jakob Wegelius
Boken handlar om en apa som kan skriva och läsa. Någon har tagit henne från hennes mamma. Sally lämnas med Frau Schultz och blir tjuv.
Saaid, 4B
Taynikma av Jan Kjaer
Huvudpersonen heter Koto. Böckerna har mysterier och mysterium.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar