måndag 16 december 2013

Sista veckan före jul!



Sista veckan före jul, och alla klasser förbereder sig inför avslutningen på fredag.

I förskoleklasserna och årskurs 1 har vi haft väldigt roligt åt Bockarna Bruse i badhuset. I årskurs 1 till 3 har vi pratat och läst om Barna Hedenhös.

I bokhyllan för "Läs-med-öronen" står nu fler roliga och spännande böcker. Tyvärr har vi inte lika många MP3-spelare som böcker, men det är bara att säga till och ställa sig i kö!

Arman, 4G, har läst en bok som är både rolig och spännande.
Cirkusdeckarna och spökmysteriet av Dan Höjer och Stina Lövkvist

Det är två tvillingar som heter Kaspar och Katinka. Det är en tjej och en kille. Katinka föddes några minuter före Kaspar. Kaspar är bästa vän med en tiger och Katinka med en häst. 
Katinka och Kaspar har jobbat i cirkusen hela sitt liv. Katinka gör konster på hästen. Kaspar och tigern är lika gamla. Publiken älskar det och de häpnar när de gör sina fantastiska konster. 

Problemet i boken är att någon stjäl saker. 

Jag tycker att boken är speciellt rolig, och jag vill rekommendera boken för att den är både rolig och spännande.
Arman, 4G



Vad sägs om att Monica Zak blev månadens författare? Laok i 6G har  skrivit lite om henne. I vårt biblioteket har vi många av hennes böcker, både bilderböcker, barn- och ungdomsböcker och ungdomsromaner.



Monica Zak

Monika Zak är en svensk författare som är född den 27 januari 1939 i Dresden, Tyskland, men är uppväxt i Örebro, Sverige.
Monica känns ofta igen som författaren eller journalisten men oftast som författaren. Monica är urbildad vid Handelshögskolan och Journalistinstitutet. 


Bokomslag till Alex DogboyBokomslag till Tredje kärleken Hon har jobbat som journalist på Nerikes Allehanda, Damernas värld och Aftonbladet.
Bokomslag till Felix, gatubarnMonica har skrivit runt 45 böcker och de är översatta på 45 språk. 

De flesta 

av böckerna utspelar sig i Central- eller Sydamerika. En av Monicas böcker har gjorts om till en film och belönades men en Guldbagge för bästa regi 1995.







Laok



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar