fredag 21 oktober 2011

Blod och dunder och magiskola

Fanny har läst en bok som handlar om en magiskola dit två barn skickas av sina föräldrar.
Margaret Mahy skrev boken långt innan Rowlings började skriva om Harry Potter. I England har det länge funnits författare som skrivit fantasy för barn, ungdomar och vuxna. Mary Norton, C S Lewis, Tolkien... Eva Ibbottssons bok, Perrong 13, sägs vara en stor inspiration för Harry Potterböckerna.
Men här kommer nu Fannys tankar om:

Blod och dunder äventyret
Författare: Margaret Mahy

Jag har läst ut boken "Blod och dunder äventyret" som innehåller många påhittade ord.
Jag tycker att boken är spännande på slutet, annars var den inte så bra i början som jag hade förväntat mig.

Den här boken handlar om två barn. Den ena heter Huxley och den andra Zaza. Huxley älskar att skriva historier och hemska berättelser och hans syster Zaza älskar att måla bilder för sin bror. Huxley tänker bli en författare när han blir stor och hans syster skulle hjälpa honom att måla/rita bilder till berättelserna.

En dag såg Huxley en stor, vit vägg och han blev så sugen att skriva en berättelse på den. Han skrev och han skrev tills hans föräldrar kom hem och såg att han hade skrivit på väggen. Då blev de så arga på Huxley och Zaza. Föräldrarna skickade dem till en skola som heter Orkantoppen. Man brukar kalla skolan Orkantoppen för den ovanliga skolan. På skolan säger de att de lär ut matematik och natur, men egentligen lär de ut magi.

Judd- Spockrett är en skurk som är kär i Belladonna. Belladonna är en forskare men hon är inte kär i skurken. Judd-Spockrett gjorde många inbrott hos Belladonna för att han ska kunna komma ut och hjälpa Belladonna när tjuvarana kom hem till Belladonna. Men det hade han aldrig mod för att göra. Han hade också skrivit många kärleksbrev till Belladonna, men det han skrev till Belladonna slänger hon. 

En dag så frågade brevbäraren Belladonna varför hon inte flyttade när hon varje dag fick inbrott. Belladonna svarade att hon skulle alldeles strax flytta till Orkantoppen där hon kunde lära eleverna mer om natur. Sekunden efter att Belladonna hade sagt, så tänkte hon att om hon nu bara går iväg till Orkantoppen så kommer Judd-spockrett att kunna följa efter henne. Hur skulle hon göra då?

Jag rekommenderar boken trots att jag att i början av berättelsen tyckte att den var ganska tråkig, men om man fortsätter att läsa, så kommer man att tycka att den är en väldigt bra bok för i slutet av berättelse så är det spännande.

Till er som gillar att läsa fantasiböcker rekommenderar jag boken "Blod och dunder äventyret".

Fanny 6B 2011-10-17

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar