fredag 16 november 2012

Datorer och hästar...

Eleverna älskar att sitta med datorn i biblioteket. De letar efter böcker på nätet som de tycker att vi ska köpa in, tar reda på vilka böcker som är utlånade eller står på hyllorna, skriver bokrecensioner, undersöker mangautgivning, och tar bilder med Photobooth.
Här är några bilder:

Ingrid Olssons böcker är omtyckta. Här visar Hani upp Jag vill bara att du gillar mig.
Den handlar om tio elever som har allt och ingenting gemensamt.
Alla vill bli omtyckta. Att någon ska gilla dem. Det handlar om skolan och allt annat än skolan.
Det handlar om frihet, lycka, och smärta som sitter både inuti och utanpå.

Även lärare tittar in ibland. . .

Fahima. Hon står framför bokhyllan med böcker på andra språk än svenska.



Just nu går det en hästboksfrossa genom Gärdsmosseskolan. Det är framförallt elever i årskurs 5 som läser allt de kommer över i hästväg. Sandra har skrivit om hästen Misja - kan man älska en häst som sparkas? Och varför sparkas den???// Sana


Kan man älska Misja? av Inger Frimansson

Inger Frimansson har skrivit en serie som heter Kona-klubben. Den handlar om en tjej som heter Eufrosyne men kallas för Frossan. Denna bok är del 3 och heter ’’Kan man älska Misja?’’.

Frossan kunde inte ha Rabalder idag för att han haltade. Hon fick ha Misja istället. Misja var en häst och ifall man rider nära Misja kan den sparkas. Ingeborg, som kallas för Bojan, är Frossans bästis. Hon skulle åka iväg till Jönköping och hälsa på sin gamla bästis nu på sommarlovet. Frossan ser en annons där det står att det är dagridläger på stallet. Frossan tror att ett dagridläger är att sova över på stallet, men problemet är att Frossan är rädd för att övernatta. Sedan säger hennes mamma till henne att hon kan vara med på ridlägret men Frossan säger att hon är rädd. Då förklarar hennes mamma att man inte sover över där.
Frossan tar med sig pengar så att hon kan betala till ridlägret men hon hittar inte kuvertet med pengarna i. Vad ska hon ta sig till?

Jag lånade den här boken eftersom den verkade bra och jag har tidigare läst del 1 och del 2. Den här boken är bra och är skriven av Inger Frimansson. Jag rekommenderar den här boken för alla som gillar djur.

Sandra 5G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar