tisdag 4 december 2012

Probem med kärlek och mysterier på järnvägsstationer

Emma skriver om en av Ingrid Olssons böcker, en författare som har blivit mycket uppskattad på Gärdsmosseskolan. Hennes böcker är nästan alltid utlånade och reserverade.  Eli har läst och njutit av ett mysterium som utspelar sig till stor del på en järnvägsstation i Paris./Sana


Långt ifrån slut av Ingrid Olsson

Boken handlar om en tjej som heter Linnea. Linnea är bästa vän med Vanessa. Vanessa har berättat till Linnea att hon ska resa till sin pappa i New York och hon ska vara där i några veckor. Linnea har ingen att vara med och hon är kvar ensam med sina föräldrar och sin jobbiga lillasyster.

En dag går Linnea till badet och där träffar hon Tor. Han sitter där med sina kompisar. Tor är killen som Vanessa är kär i. Linnea märker att Tor gillar henne. Men Linnea kan inte vara kär i Tor för att hennes bästis är det och hon lovade Vanessa att inte ha kontakt med Tor. Men Linnea kan inte låta bli. Tor är den snyggaste killen i skolan och han blir kär i Linnea! Vanessa och Linnea pratar på Skype. Linnea börjar ljuga för Vanessa och smyga. Hon säger att allt är bra och hon inte har träffat och pratat med Tor. Vera är Vanessas vän. Vera spionerar på Linnea och hon ser att Linnea är med Tor. Vera skvallrar allt till Vanessa. Vad kommer Vanessa att göra? Hur kommer hon att reagera?

Ingrid Olsson skriver om kärlek för att hon har varit med om det och hon blev dumpad av en kille som hon var jättekär i. Hon var olycklig kär och hon började skriva och till slut blev hon en känd författare. Hon skriver om sorliga och allvarliga ämnen för att hon var olycklig kär och ledsen för att killen dumpade henne. Hon skriver om barn och ungdomsböcker för att hon skriver om sitt eget liv som tonåring.

Emma 6B



En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret 
skriven av Brian Selznick

Boken handlar om ett föräldralöst barn som heter Hugo Cabret och är en 12-åring som lever ett hemligt liv inne i väggarna på en järnvägsstation i Paris.
Med hjälp av en flicka försöker han lösa ett mysterium som handlar om hans far som har dött i en brand. Hugo har fått en anteckningsbok av sin pappa.

Boken om Hugo Cabret är en jättebra bok som skapar en sagostämning.

Eli Maria Elena Nichescu, 4G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar