onsdag 5 mars 2014

Första onsdagen i månaden mars...

... och in strömmar bokrecensionerna.
Ni glömmer väl inte att biblioteket är öppet en stund efter skolan på måndagar och tisdagar?

Yummy är något som är gott, mumsigt, sött, vackert... 

Sina har läste en bok som heter:

Yummy av Eva Susso
Hennes kompis Gabby kallar Mia för Sparris. Sparris familj bodde först i en husvagn. Där utanför lekte Gabby och Sparris tillsammans. Då sa Gabby:
– Jag måste berätta en hemlighet för dig. Jag är kär i dig, sa Gabby.
Sparris blev förvånad när Gabby gick hem.
Sparris kunde inte hitta sin kanin som mormors ande var inne i. Hon visste vem som var tjuven. Hon tänkte på Gabby när han sa att han var kär i henne.
Sina, 4B


Skuggor i skogen av Thomas Halling
Det var en solig sommardag när tre syskon, Linus, Maja och Oskar, gick på utflykt med familjen. Linus är åtta, Maja är tio och Oskar är tolv. Innan de gick, köpte de tält för att sova i . Linus och Maja delade på ett tält, Oskar fick ha ett för sig själv. Mamma och pappa sov tillsammans så de fick också dela på ett tält.
Innan de skulle gå och lägga sig grillade de korv och drack O’boy. De satt och berättade läskiga berättelser. Oskar skakade, så rädd var han, men Linus och Maja satt och var tysta och lyssnade när mamma och pappa berättade berättelsen.
Den handlade om två pojkar och en flicka som skulle gå ut på utflykt. De var med sina föräldrar. De gick för att fiska mat för att ha att äta. Pojkarna fiskade tre fiskar men flickan fiskade bara en liten fisk. Pojkarna skrattade åt henne, men deras fiskar var så stora och tjocka och fula så flickan skrattade också åt dem, så alla blev lyckliga och sov.
Mamma sa till Linus att säga till Maja och Oskar att de måste gå och lägga sig. Linus gick till dem och sa till. Maja gick och borstade tänderna och la sig i samma tält som Oskar, men Oskar var så lat så han inte tog på sig pyjamas utan han sov i sina vanliga kläder.
Patricia, 4G


Motståndarna av Arne Norlin
Tove flyttar till Stockholm.
Hon träffar en kille som heter Noel. Båda gillar fotboll, men de vet inte att de gillar olika lag. Tove gillar AIK och Noel gillar Hammarby.
De träffar varandra på en match när AIK ska möta Hammarby.
Jag tyckte boken var spännande.
Sina, 4B


Cykelmysteriet av Martin Widmark

Det var några som cyklade ett cykellopp och några fuskade.
Vem var det som fuskade?
Jag tycker att om man fuskar ska man inte få ett pris. Jag tycker att man inte ska fuska.
Jag tror att författaren en gång fuskade och då fick han inget pris. Jag tror att de som läser boken inte fuskar mer.
Hussein, 4B




Rade skrivit tre bokrecensioner. Han har läst tre mycket olika böcker:

Den dansande djävulen av Martin Widmark
Den här boken är lång men spännande. Den här boken handlar om en gruva, och i den här gruvan är en pojke, Tyko, en tonåring som arbetar med att leta efter silver som ska bekosta Den dansande djävulens fester. 
Men en dag hittar han en järnlucka i en bergsvägg, och då kom allt spännande och Tyko försöker och försöker att komma ut från gruvan, och tills slut lyckas han att komma ut.
Rade, 4G

Vattenspår av Anette Skåhlberg

Maya träffar en tjej som heter Yas och de blir vänner. De eldar när det är förbjudet och Yas pappa kom in, helt röd i ansiktet. Mayas favoritväder är regn och hon gillar vatten.
Rade, 4G



Matchboll av Sean Callery
I den här boken är det en kille som heter Tim och som gillar tennis. Han blir bättre och bättre på tennis och han tränar. Han längtar efter tennisturneringar, men hans pappa flyttar från Tims mamma.
Tims rivnivå går upp och ner.
Nu kommer jag att förlora min pappa, tänker han.
Rade, 4G





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar