onsdag 18 mars 2015

Vodoodockan...

På mellanstadiet läser eleverna Mårten Melins böcker inför hans besök på vår skola nästa vecka.
En av böckerna innehåller 12 noveller. Den heter Liksom helt magiskt, och Son har skrivit en parodi på en av berättelserna.





Liksom i dagis: Dockan 

-Åh, suckar Alex.

Alex Josefsson är en kille som går i Vasaskolan. Vasaskolan är den perfekta skolan i hela staden men det är en privatskola och det kostar mycket att komma in där. Alexs föräldrar betalade 10 500 kr för ett år. Vasaskolan var även en internatskola. 
På första dagen i skolan så märkte Alex nånting konstigt. Det var som i dagis: de tuffa styrde medan de som var kloka blev bokmalar. Alex ville hem men skolan var hans nya hem. 
Några dagar senare så fick Alex ett paket. Paketet innehöll laxermedel och voodoodockor och en bok om voodoo. Alex plockade då hår från de som hade makten i skolan. Han kokade vatten och laxermedel och håret. Han kastade laxermedlet på vodoodockorna. Han ställde dockorna och vattnet i skogen och sen kom det en blixt som träffade glasen och glasen gick sönder. Det var ett tecken från andarna. 
Samma natt vaknade de som hade makten och de bajsade väldigt mycket. Toaletterna var upptagna. 
Samma dag kom utbildningsministern och regeringen på besök. De bestämde att stänga skolan för att det var dålig hygien. Det fanns även bajs på väggarna. Skolan revs och föräldrarna fick tillbaka pengarna. När skolan revs så gav det plats åt ett kulturcenter. Alex gick i sin vanliga skola och han var lycklig. Vasaskolan fick första plats i sämsta skolan om hygien i hela Sverige enligt Regeringen.
Son, 4B





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar