söndag 15 maj 2016

Kan ett nytt språkrör rädda Miljöpartiet?

Här följer ett inlägg från Son, elev i 5B. Han skriver om miljöpartiets kris:

Miljöpartiet har nog upplevt deras värsta kris. Bostadsministern Mehmet Kaplan som umgås med turkiska extremister, partistyrelsekandidaten Yasri Khan som vägrar ta kvinnor i hand, en miljöpartist som gör muslimska brödraskapets tecken och språkröret Åsa Romson som säger att 11 september  var olyckor och så vidare. 

Jag tror att ni förstår att bägaren har runnit över. MP gick med till val och lovade att de skulle göra mer åt klimatet, göra klasserna mindre, en mer öppen Sverige, en vänlig flyktingspolitik, stoppa Vattenfall från att sälja brunkol och stänga ner Bromma flygplats, men hände allt? Nej. Sedan MP gick med i regeringen så har det gått trögt för dem men också så uppfyllde de aldrig deras viktigaste vallöften. Det infördes ID-kontroller, Vattenfall säljer brunkol, klasserna blev inte mindre och Bromma flygplats stannar kvar till 2038. Där försvann allt förtroende för MP.

Miljöpartiet hade nu fått ett tungt moln över sitt tak men vem visste att den senaste krisen skulle göra molnet tyngre?
MP:s väljare har flytt till andra partier, antingen p.g.a. inget förtroende eller i protest. Det förklarar varför vänstern är så höga i opinionsmätningarna och varför sossarna och de gröna är så låga.

Språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin försvarade Kaplan. Mehmet Kaplan må vara en toppnamn och en känd politiker i Miljöpartiet men det är ingen undantag att äta middag med fascister. Vad händer nu efter krisen? Åsa Romson och Gustav Fridolin ställer sina platser till förfogande. Det betyder om man hittar bättre personer som kan leda partiet så avgår Romson och/eller Fridolin om de förlorar i kongressen. Man hittade en person. Isabella Lövin. En före detta EU-parlamentariker och biståndsminister. Kanske skulle hon förändra Miljöpartiet? Vända opinionen och så vidare?

Jag tycker att MP borde lämna regeringen och återgå till grunderna. I ett och ett halvår har MP varit med i regeringen. Man har hört inte mycket av MP i regeringsställning. Vill Sverige ha ett trögt parti i sin regering eller ett parti som arbetar för sina ideologier?

Det är mest sannolikt att de rödgröna kommer att förlora nästa val men vill Miljöpartiet rädda sitt eget skinn? Kan den nya språkröret Isabella Lövin rädda Miljöpartiet? Wait and see...

Son 5B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar