tisdag 16 augusti 2016

Intervju med Viveka Sjögren

Iris, Abdisalan och Dominic, som gick ut årskurs 6 i våras, intervjuade Viveka Sjögren när hon var på vår skola.


Författarbesök – Viveka Sjögren

Viveka Sjögren bor i Delsby i Hälsingland. Hon har fyra barn och hon är skild. Hon är 50 år och har en hund och fem katter. 
Hon gillar libanesiska maträtter alltså som innebär att det är många små rätter. 
Hon har målat riktiga tavlor en gång i tiden.

Viveka börja läsa böcker när hon var 6 år. 
När hon skriver böcker hjälper hennes barn henne med att komma på några idéer. 
Viveka Sjögren skrev sin första bok när hon var 25 år. Hon har skrivit 18-20 böcker. Det kan ta månader, år men det beror också på hur tjock boken är. 
Hon har skrivit i en tidning för vuxna. Hon har illustrerat några böcker fast hon tycker att det är svårare än när hon skriver böcker som hon kom på. Hon skriver böcker på svenska men en del har blivit översatta t.ex. till danska, japanska och så ska det komma ut en på arabiska. 

Hon har många kompisar som är författare. Hon tycker att många författare är bättre än henne och en av de är Tove Jansson.

Hennes favorit fotbollsspelare är Zlatan Ibrahimovic. Hennes favoritbok är Mumin Trollen, och så har hon målat tavlor. Hennes favorit dinosaurie är Titanusaurus. 

Det som inspirerade henne att skriva böcker var att det finns mycket viktigt att skriva till barn och det vi barn ska tänka på när vi skriver berättelser är att ha kul och att man kan jobba då och då och att man inte behöver stressa.

Viveka visar upp Om du skulle fråga Micha












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar