onsdag 16 november 2016

Lite bokrecensioner

Katt försvunnen av Helena Bross

Jag har läst boken Katt försvunnen av Helena Bross. Jag vet att den var lite barnslig för en 11-åring men den var ganska rolig och spännande. 
Den handlade om två barn, Kevin och Dina. 
Det var en gubbe som hade en katt men katten dog, och då tog han hand om alla katterna i kvarteret. Men Kevin och Dina visste att det var han som hade tagit katterna. 

Polisen trodde inte på dem. De trodde att barnen bara lekte. 
En kväll hade gubben svimmat och på morgonen kom barnen för att titta efter om han hade katterna. De hörde jamanden och att någon ropade på hjälp. Sedan kom grannen och frågade om barnen kände gubben. Barnen berättade att det hade hänt något med gubben. Grannen ringde efter polisen och ambulansen. Sedan kom polisen och ambulansen.


MAXIMUM RIDE av JAMES PATTERSON
Mehdi berättar om Maximum Rid

Den här boken är på engelska. 
Jag tycker om den för att den har många äventyr. 



Huvudpersonen är Max och hennes kompisar.
De har ett äventyr om att hitta sina föräldrar. 

Mehdi, 4B





Nelly Rapp och häxornas natt av Martin Widmark

Hawo berättade om Nelly Rapp
som är monsteragent
Nelly Rapp och Valle vet hur man bekämpar monster och andra farliga saker med tre viktiga L-ord:

  • Lugn
  • Lärdom
  • List 

I den här boken går Nelly och Valle på kurs på Monsterakademin under påsklovet. De tar sig in på häxmästaren slott, dit han har bjudit in arga och missnöjda kvinnor. Han ska försöka lura dem till Blåkulla för att de ska förvandlas till HÄXOR! Det värsta är att häxmästaren har bjudit in deras lärare Lena-Sleva...



SÄTT STRAFFEN Charlotte!
Författare: Jennifer Wegerup & Illustratör: Bettina Johansson

Det här är första boken om Charlotte och hennes fotbollsäventyr.
Serien bygger på landslagsstjärnan Charlotte Rohlin. Böckerna om Charlotte har blivit mycket populära bland eleverna. Både tjejer och killar läser dem och de är oftast utlånade.
En av eleverna har skrivit ett citat ur boken:

KAPITEL 1
"Pappa! Har vi någon luftmadrass? Pappa, var är du?!"Charlotte rusar in genom ytterdörren.Hon kastar väskan med träningskläder på hallgolvet och sparkar av sig skorna. Hon skyndar in i köket. Men där är tomt.                                                 "Hallå!" ropar Charlotte. "Var är ni?!"Så känner hon att det luktar grill.


Andra böcker i serien:







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar