onsdag 23 november 2016

Skräck och mysterier

Emna i klass 5A har skrivit två bokrecensioner. Båda böckerna är skrivna av Ingelin Angerborn, en författare som brukar kallas Maria Gripes efterföljare. Blir du intresserad av Ingelin Angerborn och Maria Gripe, kom till biblioteket.  Vi har de flesta böckerna...



Rum 213 av Ingelin Angerborn


Jag har läst boken Rum 213 av Ingelin Angerborn. 
Ingelin Angerborn har skrivit många skräckböcker, t.ex. Sal 305, För alltid och Hjärta av damm.

Huvudpersonen är en flicka som dog i rum 213. Den handlar om tre flickor som är på ett kollo och det börjar hända saker som de inte kan ge en vetenskaplig förklaring till.

Boken publicerades 2011. Jag vill gärna berätta att när ni läst klart den här boken så finns å finns det en bok som handlar om en av flickorna och boken heter Sal 305.

Jag vill rekommendera boken från 9 år och uppåt. Du som gillar mysterier och skräck på samma gång, borde läsa den här boken.



För alltid av Ingelin Angerborn

Boken handlar om en flicka som ska spendera sin sommar hos en av sin mammas kompisar. Då berättar mammans kompis som heter Vanja att det spökar hos henne. Man kan höra steg i trappan, röster och annat. Men Nora tror inte på övernaturliga händelser, men hon hör saker som Vanja har berättat. Det händer saker som Vanja kallar för slumpen.


Nora, huvudpersonen, ska fylla tretton år. 

Boken är väldigt bra, lagom text och jag vill rekommendera boken för barn i åldern 10 och uppåt.

Hoppas att ni gillar boken.

Emna, 5A




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar