fredag 11 november 2011

Att inte kunna sluta läsa...

Vad är det för bok som är så spännande att det bara inte går att sluta läsa? Fanny vet...


Cirkusdeckarna och fjällmysteriet av Dan Höjer

Jag har läst boken " Cirkusdeckarna och fjällmysteriet". Den här boken är jättespännande. 
Boken handlar om två barn. Den ena heter Kaspar och den andra Katinka. De två är tvillingar och de är födda på cirkusen. De har bott på cirkusen hela sitt liv. 

En dag gick de till en resturang, Halv-Jans resturang, och de beställde två varm choklad. Efter några minuter kom en kändis in och hennes man var Sveriges rikaste man, Greve Nils Noppenblad. Det var han som uppfann plastplåster. Men de två hade skilt sig. 

Hon satte sig ner och beställde det bästa som fanns i resurangen. Efter en stund så kom det en man in till resturangen, och Katinka trodde att hon hade sett honom, men man kunde inte riktigt se hans ansikte för hans skägg var så långt så och tjockt. Han satte sig ner och beställde mat. Han såg kändisen som satt en bit bort. Han gick fram till kändisen och kramade henne. Efter att han hade kramat henne, gick han ut utan att äta något av det som han hade beställt. 
Kändisen gick in till toaletten men hon kom inte ut på en lång stund. Kaspar och Katinka väntade 10 min till. Hon kom ut gråtande och hennes smink rann. Hon sa att hennes värdefulla halsband var borta. 

Tvillingarna gick ut och det snöade där ute. Man kunde se mannens fotspår och de följde efter fotspåren. De kom fram till ett stuga och de såg genom fönstret att det fanns ett låtsasskägg som låg på bordet. De kollade bakom sig och såg att Keegan och barnen åkte skidor. Keegan frågade: - Vad gör ni utanför min stuga? och Katinka kom på att mannen som hade kramat kändisen kunde vara Keegan. Keegan hade jobbat på cirkusen förr och Katinka hatade honom.

Tvillingarna frågade Keegan om han hade varit på resturangen förut. Men Keegan sa att han inte hade varit på resturangen den dagen. Han var skidlärare och han lärde barnen att åka skidor. 
Kaspar och Katinka skyndade sig tillbaka för att de skulle bli intervjuade, och Katinka mötte sin fiende Keegan. Katinka sa till journalisten att det var Keegan som hade stulit det värdefulla halsbandet. Journalisten sa att det inte kunde vara Keegan för att den dagen hade han varit med Keegan och åkt skidor. Journalisten sa att barnen var också med, du kan fråga dem. Katinka  frågade barnen och barnen nickade. Kaspar och Katinka undrade vem det kan ha varit som kramat kändisen???

Jag vill rekommendera boken för att jag tycker att den är så spännande så man inte kunde sluta med att läsa.                                                                                                                                               
Jag vill rekommendera boken för er som gilla att läsa deckarböcker. Det finns också andra böcker som handlar om cirkusdeckarna, tex. Cirkusdeckarna och spökmysteriet, Cirkusdeckarna och schlagermysteriet, Cirkusdeckarna och tivolimysteriet och Cirkusdeckarna och medeltidsmysteriet.
Fanny, 6B
7 november 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar