tisdag 28 maj 2013

Pocketböcker och lejon

Nu har det plötsligt blivit populärt att läsa pocketböcker bland eleverna i årskurs 6. Vi har än så länge ett enda hyllplan med pocketböcker, men inför nästa termin ska vi försöka ordna fler hyllor och fler böcker...

Tre av killarna från årskurs sex har läst om sorg, ansvar och lejon. I en pocketbok.


Där lejon jagar av ERIC CAMPBELL 

Boken handlar om en pojke vid namnet Chris och hans sorgsna fader Harris. Anledningen till faderns sorg är att modern var bortgången. Chris var själv otröstlig men var tvungen att bli vuxen nog för att hjälpa sin far som var helt nedbruten av sorg. 

En tidig morgon lägger fadern Harris ett kuvert på matbordet och ber Chris att kolla på det. Kuvertets innehåll var lika explosivt som en handgranat, enligt Chris. Under hela skoldagen var hans huvud sprängfullt av tankar på den stora nyheten. Den nya nyheten var att Harris hade fått ett jobb i Tanzania på ett stort missionssjukhus som den nye maskinchefen. 

En dag åker Harris och hans son Chris ett litet plan över Serengeti. Planet kolliderar och Harris och piloten blir allvarligt skadade. Chris var den enda som kunde rädda dem och leta efter hjälp. Kunde han hantera en så stor press?


Jawdat, Sejo och Vladimir, 6G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar