måndag 20 maj 2013

Terminen är långt ifrån slut...

... och eleverna lånar, läser och är lika ivriga som vanligt.

Tara har skrivit om en bok som heter Långt ifrån slut av Ingrid Olsson. Ingrid var här på författarbesök, och hennes böcker ha blivit mycket omtyckta på Gärdsmosseskolan.
Faduma har läste om en sorgfjäril... En gripande, spännande bok, som griper tag i läsaren.


Långt ifrån slut av Ingrid Olsson
När skolan slutar skall Vanessa och Vera åka på semester. När de frågar Linnea vad hon ska göra på sitt sommarlov, svara hon: Inget särskilt, bara vara hemma med mamma, pappa och världens jobbigaste lillasyster. 
Men det blir inte så. Medan Vanessa går runt i New York, umgås Linnea med hennes ex-pojkvän, Tor. Snart får Vanessa reda på att Linnea umgås med Tor. När Vanessa frågar Linnea om det är något på gång mellan henne och Tor, säger Linnea att hon är knäpp och börjar skratta. Men Vanessa skrattar inte. 
Boken var spännande och väldigt realistisk. Baksidestexten fångade mitt intresse och fick mig att läsa boken. Huvudpersoner i boken är Vanessa, Linnea, Tor och Vera.
Tara, 6G


Sorgfjäril av Ingelin Angerborn

Boken handlar om en flicka som heter Alice. Alice har en lillebror som heter Emanuel. Hon och hennes familj flyttar från mammans hus, men Alice vill inte flytta. Det nya huset de ska flytta till tycker Alice är ett gammalt och äckligt hus, men mamman tycker att det är charmigt. 
Alice vill inte flytta, för att alla hennes kompisar, hennes bästis Sofia och killen som hon gillar bor på kvar. 
När de flyttar in till huset tycker Alice att det ser ut som ett kråkslott. 
Alice såg en fin fjäril som hon aldrig hade sett förut. Det verkade som om  fjärilen ville säga något till henne. Efter det att hon hade sett fjärilen började det hända konstiga saker. Telefonerna fungerade inte, det fanns inget nät, de hörde konstiga ljud...

Boken var ganska läskig, och spännande. Det var svårt att sluta läsa för den grep tag i mig.
Faduma, 6G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar