måndag 2 juni 2014

Snart sommarlov!

De sista veckorna av terminen går för fort, tycker jag, och eleverna njuter av varje sekund. Alla nationella prov är över, och dagarna består mest av att avsluta pågående skolarbeten, njuta av fint väder och... Vi hinner knappast göra allt vi planerat. 

I morgon är det Småstjärnorna och i övermorgon cyklar årskurs 6 till Slottsskogen.

Först ett citat:


"Vill ni ta och lugna ner er nu!"  
Men platsanviserskans vädjanden hade föga effekt på den handfull ungar som satt grensle på biobänkarnas ryggstöd och red på dem som om de vore hästar. Bakom dem satt Henry och böjde sig än åt höger än åt vänster för att kunna se bioduken, där en ensam collie hoppade genom lågorna i ett brinnande barnhem för att försöka hitta en liten pojke som låg och sov i sin säng uppe på barnhemmets vind. 
Filmmusiken steg till ett crescendo och det gjorde oväsendet från publiken också. Till slut lyckades bragdhunden med det omöjliga och den lilla pojken var räddad, och det hördes ett tjut av bifall från tusen röster på balkongen och parkett. Så fort eftertexten började rulla smällde det i bänkarna när alla fällde upp sina säten och försökte hinna ut så snabbt som möjligt.
Boken: Tystnad tagning av Michelle Magorian, s 11.
Skrivet av: Toni, 6B

Sandra i 6B  har skrivit ett författarporträtt. Trevlig läsning!

Pia Hagmar

Pia Hagmar föddes  år 1961 i Göteborg.  Hon bor med sin man och barn och djur i Frändefors i Dalsland. Pia Hagmar skrev sin första bok som sjuåring. Men den första boken som kom ut var efter 22 år . Hennes första  jobb var trädplanterare , hästskötare , museiguide och annat. 

I en av böckerna  som heter Sara och Misty skriver hon om hur hon fick sin första häst.


Andra böcker som hon har skrivit

 : Klara ( De fyra serierna om Klara)

: Flickan som ville bli fakir

: Drömponnyn

: Flisans osynliga häst ( Serien om Flisan)

: Dalandsdeckarna

 : Millan ( Den nyaste boken ) ( bokjuryn 2013)           : Pål  & Co

Pia Hagmar skriver mest hästböcker.

Sandra, 6B








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar