onsdag 17 oktober 2012

Elevweb och Topp 5

Nu finns det en ny länk till vänster i bloggen.
Den heter Dantek Elevweb. Om du klickar på den kommer du vidare till vårt bibliotek.
Där kan du söka böcker, leta efter författare, se om den bok du vill låna finns på hyllorna eller om den är utlånad.

Vilka är de mest utlånade böckerna under de senaste 6 månaderna på Gärdsmosseskolan? Och vem är den mest lästa författaren? Här följer 5 i topp.
Vill du se 10 i topp, kan du gå in i Dantek Elevweb.

1. Dan Höjer,  Cirkusdeckarna och schlagermysteriet, lånad 15 gånger.
Cirkus Pommery får besök av Sveriges största schlagerdiva, Rosalill. Det är en stor triumf för alla. Men plötsligt är hon försvunnen.
2. Dan Höjer, Cirkusdeckarna och spökmysteriet, lånad 14 gånger.
Cirkus Pommery drabbas av mystiska stölder, samtidigt som någon skadar en av hästarna. När Kaspar och Katinka är på väg att lösa mysteriet visar det sig vara något helt annat än de trodde.
3. Martin Widmark, Mumiemysteriet, lånad 13 gånger.
Vad händer på museet i Valleby? Stämmer det att deb egyptiska mumien vaknaat till liv efter 3000 år? En värdefull tavla försvinner och påolisen står rådvill. Dags för Lasse och Maja att ta itu med ett mycket märkligt fall.

4. L.J. Smith, Vreden ; Återkomsten, lånad 12 gånger
Vreden: Elena drunknar, men räddas av två vampyrer. Hon blir också vampyr och försöker tillsammans med de två andra vampyrerna att rädda staden från mörka och onda krafter. Återkomsten: Den avlidna Elena försöker genom drömmar återvända till sina vänner och varna dem för de onda makterna, vilka fortfarande finns kvar i staden. (3:e och 4:4 delen av Vampyrens kärlek.) 
 5. Inger Frimansson, Rida på Golden, lånad 11 gånger
Bojan rider sin egen häst, Golden Angel. Frossan går i nybörjargruppen, men vill så gärna rida Golden ihop med Bojan. Men hur ska hon våga säga att hon är helt ny i stallet? Kommer Bojan att vilja vara hennes kompis om hon berättar att hon inte rider så bra än?
/Sana 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar