torsdag 18 oktober 2012

Nya böcker...

Wabasi (Rufus i underjorden) är glad!
Han får äntligen träffa sin vän Rufus.
... har kommit in i biblioteket! Den stora kartongen slets upp av ivriga (överivriga?) elever på Bambarasten. Inuti låg plastluftkuddar och härliga, nya böcker.
Med två stämplar i högsta hugg och boketiketter i båda händerna, stämplades och klistrades etiketter i böckerna.
Sedan registrerade vi dem, och snart började utlåning och plötsligt kom några elever på att vi bara MÅSTE köpa in vissa andra böcker...

De nya böckerna, de som inte blev utlånade direkt, står i boktornet och väntar på sin läsare.

Under dagen har förskoleklassen fick höra om Rufus i underjorden, vi har haft boksamtal i årskurs två, och årskurs 5 hade en mysig biblioteksstund på eftermiddagen.

Jöns Mellgren har skrivit Rufus i underjorden:
En dag när Rufus kommer hem ligger ödlan Wasabi alldeles stel och kall i sin bur. På natten ligger Rufus vaken och lyssnar på mörkret. Wasabi brukade jämt gnaga på nötter. Det knastrade och knakade. Men det är slut med det nu. Rufus ögon svider när han tänker på Wasabi. Han kniper ihop dem hårt och faller plötsligt långt, långt ner till underjorden...



En av böckerna vi pratade om i femman var Den grymma handen av Morten Dürr:
Aron får en handdocka i present, men det är ingen barnslig docka. Dockan har ett eget liv och säger allt sånt som man inte får säga. Det ger Aron problem. Och värre blir det när Ted stjäl dockan och sätter den på sin hand. Dockan fastnar på handen, men fortsätter prata. Högt och tydligt.

Hej, hopp! Vi ses på måndag! /Sana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar