söndag 26 april 2015

Årskurs 5 skriver om Mårten Merlin


Det har gått ett tag sedan författarbesöken, men här kommer en del reflektioner från årskurs 5B.

Fethu:
Jag tycker att författarbesöket har varit bra. Han berättade varför det är bra med författare. Jags har aldrig gillat att skriva böcker, men nu gillar jag det lite. Han lärde oss hur man skriver dikter och hur man kan komma på idéer till sin bok.

Saaid:
När Mårten Melin var här berättade han  om sin böcker och vi lekte lite.
Vi frågade honom om hans böcker och han sa mycket och vi frågade hur många böcker han har skrivit. Han sa 50 böcker.

Lina:
Det började med att när Mårten Melin kom in pratade han direkt. Han skämdes aldrig när han pratade. Det var jättekul när han var här. Alla ställde frågor. Vi tyckte också att det var kul att prata med honom. Vissa ställde frågor om sexuella saker, t.ex.: Varför gör du böcker om sexuella saker? Varför skriver du om sex? Då sa han för att vissa tycker om sexuella saker och det finns inte många böcker om det för ungdomar. 
Sist sprang vissa fram för att få hans autograf. Sedan sa alla Hej då!
:)

Song:
Mårten Melin berättade att alla författare snor idéer från film, metro och från andra författares böcker. 
Mårten Melin ville bli en journalist eller en reporter innan han ville bli författare. Men han blev författare för att en reporter eller en journalist måste skriva exakt som det hände men i en bok kan man skriva vad som helst. Det är därför Mårten Melin blev författare.
Mårten Melins egen favoritbok av sina egna är Liksom helt magiskt.

Hussein:
MM berättade om hur man skriver böcker.
Vi fick ställa en massa frågor som han svarade på. MM pratade om många av sina böcker och om de som skulle komma ut.

Suzana:
Författarbesöket var bra och frågorna fick vi svar på. Han ville bli reporter och Mårten Melin tänkte att man inte får ljuga, så han tänkte att han kan bli författare för då får han ljuga så mycket han vill.

Dominic:
Jag tycker att författarebesöket var jätteroligt för Mårten Melin härmade oss ibland när vi inte kunde hålla oss för att ge ett svar. Mårten kom också på många svar om dikterna vi fick skriva.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar